Nieuw! De North Sea Regatta C-19 Windmill Race

North Sea Race en Vuurschepenrace 2021 kunnen niet doorgaan, NSR komt met mooi alternatief.

Tijdens het a.s. lange Hemelvaartsweekend op vrijdag 14 en zaterdag 15 organiseert de North Sea Regatta een nieuwe zeilrace: de NSR C-19 Windmill Race.

De NSR C-19 Windmill Race volgt een gevarieerd en uitdagend parcours in een achtvorm over de Noordzee rond boeien, langs windparken, productieplatforms en terug naar Scheveningen. Voor ORC/IRC 1 en 2 plus de Double Handed klasse is er een lange baan van 160 mijl en voor ORC 3 en de SW-klasse een korte baan van 130 mijl.

“De NSR C-19 Windmill Race is een mooie alternatieve offshore race voor de Vuurschepen Race en de RORC North Sea Race die beide als gevolg van de strenge inreisbeperkingen in Engeland i.v.m. Covid-19 niet door kunnen gaan”, aldus Peter Tjalma, voorzitter van de Stichting North Sea Regatta.

Frans Driessen, North Sea Regatta Event Director voegt daaraantoe: “Op de Hemelvaartsdag voor de start kunnen schipper en bemanning de jachten klaarmaken voor de offshore race. Zowel op Hemelvaartsdag als bij de prijsuitreiking zal er een mooi programma zijn, afgestemd op de Covid-19 maatregelen van dat moment.”

De NSR C-19 Windmill race draagt bij als kwalificatie voor de Fastnet Race 2021 waarvoor tenminste 50% van de bemanning (met een minimum van 2) inclusief de schipper 300 mijl op zee moeten hebben meegedaan met offshore races. Dat zijn races van meer dan 75 mijl inclusief een nacht op zee.

“Nu de dinsdag 11 en woensdag 12 mei door het niet doorgaan van de Vuurschepen Race vrijvallen, is er ook nog ruimte voor een extra qualifying race voor de Fastnet. Als daarvoor belangstelling is kunnen schippers een mailtje te sturen naar info@nsrl.nl.” aldus Frans.

Day 1 North Sea regatta, Scheveningen, the Netherlands, Friday, 18th of May 2018.

Achtergrond Informatie

De North Sea Regatta van de Jachtclub Scheveningen is in de periode rond Hemelvaartsdag en Pinksteren hét jaarlijkse hoogtepunt in de competitie van het wedstrijdzeilen op zee. Scheveningen is dé plek waar de liefhebbers van offshore, olympische en andere open boten samen op zee vlak onder kust op getijde water hun vaardigheden kunnen testen en elkaar op de steigers kunnen ontmoeten.

Tijdens North Sea Regatta wordt het Open Nederlands Kampioenschap ORC 1, 2 en 3 gevaren en de NSR is een key-event dat 3 keer telt in de jaarlijkse competitie voor de Verbondsbezem van het Watersportverbond – de jaarprijs voor de best presterend jacht in de IRC en ORC1, 2 en 3 klassen.

Last but not least is de North Sea Regatta dé plek waar vrijwilligers die de ruggegraat vormen van de organisatie achter elk evenement hun vaardigheden op het gebied van het race management op stromend water verder kunnen oefenen. Dat is essentieel voor eerlijke en veilige wedstrijden en voor het succes van de komende topsportevenementen zoals het jeugd-WK Zeilen 2022 en het WK Zeilen 2023.