De Geus wint eerst internationale iQFoil race

In het Zwitserse Sankt Moritz pakte Lilian de Geus dit weekend de eindoverwinning in de allereerste officiële internationale iQFoil wedstrijd. Tegen de achtergrond van de populaire wintersportplaats Sankt Moritz surfte een geselecteerd gezelschap windsurfers afgelopen weekend de eerste officiële internationale wedstrijd in deze voor Parijs 2024 nieuwe olympische klasse. 
Onder werkelijk waar fantastische omstandigheden met zon, thermische wind en onder belangstelling van de lokale toeschouwers scheerden de windfoilers zaterdag op hun surfplank over het water. Er stonden, met zowel course racing als slalom racing, verschillende wedstrijdformats op het programma. Zondag was de wind helaas niet sterk genoeg om de resterende wedstrijden te zeilen.
De Geus prachtige showcase vlak voor de stad
“Het was een geweldig weekend, het is goed om weer internationaal te kunnen racen. Ook al was dit meer een soort van demonstratiewedstrijd, je wilt winnen. Dat dit dan lukt is super. Ik denk dat we hebben laten zien waarom de iQFoil de opvolger van de RS:X wordt. We hebben een prachtige showcase neergezet vlak voor de stad. Maar uit