De Geus voorlopig op derde plaats bij Formula Foil Worlds

De Geus voorlopig op derde plaats bij Formula Foil Worlds

Windsurfster Lilian de Geus staat halverwege het Formula Foil Wereldkampioenschap op de derde plaats. De Geus die dit open WK in Zwitserland, waarbij de deelnemers zelf hun eigen foil-planken en zeil mogen kiezen, gebruikt De Geus als voorbereiding op het EK in de nieuwe Olympische iQFoil klasse dat zaterdag van start gaat.
De Geus, in het midden, in actie in Zwitserland
De Geus vaart het toernooi op haar standaard iQFoil materiaal en heeft daarmee niet het grootste zeil en de snelste plank van het veld maar weet toch goed mee te komen. Na een derde, elfde en vijfde plek op woensdag, zeilt de Almeerse donderdag naar een vierde, tweede, eerste en tweede plek, goed voor de voorlopig derde plaats in het algemeen klassement.

Wedstrijdritme opdoen richting EK
De Geus: “Het is een mooi groot veld, we liggen met dertig dames op de startlijn. Het is lang geleden dat we met zoveel dames tegelijk een wedstrijd voeren. Voor mij was dat tijdens het WK in Australië eind februari dus daarom is het goed om hier mee te doen. Het is een ideale voorbereiding op het EK. Door het verschillende materiaal is het lastig vergelijken soms maar voorlopig zit ik er lekker bij. Vandaag wist ik zelfs twee keer als tweede en een keertje als eerste te finishen. We kijken straks wel waar we aan het