Veel wind en hoge golven op dag 2 EK RS:X windsurfen

MEDIA UPDATE: VEEL WIND EN HOGEL GOLVEN, EVEN WENNEN VOOR BADLOE EN DE GEUS OP EK RS:X 
Foto: Lilian de Geus (fotograaf Joao Costa Ferreira – vrij van rechten voor redactioneel gebruik, naamsvermelding fotograaf verplicht)
25 november 2020 – Op dag twee van het Europees Kampioenschap RS:X in Vilamoura werden de windsurfers in de olympische RS:X klasse getrakteerd op een dikke bak met wind en dito golfen. Lilian de Geus scoorde een 11-11-2 en staat daarmee op een vijfde plaats van de 31 deelnemers. Kiran Badloe zette een serie van 15-2-8 neer in deze uitdagende omstandigheden. Badloe staat daarmee 10de van de 43. Sil Hoekstra, Badloe zijn trainingspartner, noteerde vandaag 20-16-19 en staat 22ste. Het EK duurt nog tot en met zaterdag 28 november. 

De Geus: “Een paar foutjes maar tevreden met laatste race” 
Lilian de Geus zei: “Er stond veel wind met hoge golven. Met buien en daarin windstoten van zo een 30 tot 35 knopen (windkracht 7a 8 beaufort red.). Ik had goede snelheid vandaag maar ook een paar foutjes en hier en daar en wat crashes. Maar ik ben heel blij met de tweede plaats in de laatste race.”
 
“In de eerste race trokken enorme regenbuien over ons heen. Daardoor kon ik eigenlijk niets meer zien. Ik lag toen derde in de laatste downwind op weg naar de finish, helaas daardoor heel veel plekken verloren. Dat was wel jammer, maar mogen een nieuwe dag.”
Badloe: “Het was even roestig”
Kiran Badloe zei: “Dag twee van het EK was er een met veel wind en hoge golven. Dat was erg lekker inkomen want dit hebben we hebben we een tijdje niet gehad. Dus het was wel even roestig in het begin. Ik scoorde een goed resultaat in een race. En in de andere twee races heb ik vooral veel geleerd. Dus we gaan de stijgende lijn lekker doorzetten en we hopen eind van de week volop kennis weer naar huis te gaan.”