Inschrijvingen geopend voor The Ocean Race Europe

Mirpuri Foundation Racing Team wordt eerste deelnemer aan nieuw evenement

Mirpuri Fondation VO65
© MARC BOW | Mirpuri Foundation Racing Team

Het Mirpuri Foundation Racing Team is het eerste team dat deelneemt aan The Ocean Race Europe, na de opening van de inschrijvingsperiode.

Route en klassen

De inaugurele editie van The Ocean Race Europe is gepland in de late lente van dit jaar en staat open voor VO65 en IMOCA 60 teams. Het evenement zal een race omvatten van de Atlantische kust van Europa naar de Middellandse Zee, met maximaal vier stops onderweg. Het volledige raceparcours wordt binnenkort bekendgemaakt.

Het Mirpuri Foundation Racing Team, gevestigd in Cascais, Portugal, zal deelnemen aan boord van hun Racing for the Planet-boot, in de VO65-klasse, de recordbrekende, one-design, offshore raceboten die in 2017-18 de dichtstbijzijnde editie van The Ocean Race in de geschiedenis hebben geproduceerd.

“We zijn verheugd om onze deelname aan The Ocean Race Europe te bevestigen,” zei Yoann Richomme, de schipper van The Mirpuri Foundation Racing Team. “Het wordt een uitdagende race op zich en een die onze focus en inzet waardig is. Onze benadering van de Europese race verschilt niet van The Ocean Race, we zijn hier om te winnen en onze voorbereiding weerspiegelt dat. We stellen een team samen van ervaren zeilers en walpersoneel en we kunnen niet wachten om het water op te gaan.”

Yoann Richomme, de schipper van The Mirpuri Foundation
© Robin Christol

Belangrijke mijlpaal voor Mirpuri

“Het officieel indienen van onze inschrijving voor The Ocean Race Europe is een belangrijke mijlpaal voor het Mirpuri Foundation Racing Team,” zegt Paulo Mirpuri, oprichter Mirpuri Foundation Racing Team. “We hebben de afgelopen twaalf maanden allemaal veel uitdagingen het hoofd moeten bieden en sport zal een cruciale rol blijven spelen in ons herstel. Terwijl we de strijd tegen Covid-19 voortzetten, mogen we de strijd die we allemaal moeten leveren tegen klimaatverandering niet vergeten. Voor ons verandert onze boodschap niet, wij zijn ‘Racing For The Planet’.”

“We verwelkomen Paulo Mirpuri, Yoann Richomme en het Mirpuri Foundation Racing Team aan boord als het eerste team dat meedoet aan The Ocean Race Europe,” aldus Phil Lawrence, de Race Director. “Dit is een team met de ambitie om op het hoogste niveau te presteren, zowel op als naast het water, met een sterke toewijding aan ‘Racing For The Planet’ en we kijken ernaar uit om hen in mei aan de startlijn te zien staan.”

Veiligheid

De Ocean Race Europe vindt plaats in mei/juni van dit jaar. De organisatoren van het evenement zullen prioriteit geven aan de gezondheid en veiligheid van alle deelnemers, het publiek en alle belanghebbenden en zullen zich houden aan alle voorschriften en protocollen met betrekking tot COVID-19.

Meer informatie over The Ocean Race en de Mirpuri Foundation vind je hier: The Ocean RaceMirpuri Foundation